Sequence: Εισαγωγή στο Scratch – εξοικείωση με τις εντολές της κατηγορίας «Όψεις»

Sequence Information
Sequence: Εισαγωγή στο Scratch – εξοικείωση με τις εντολές της κατηγορίας «Όψεις»
Description:
Δραστηριότητες 2 διδακτικών ωρών για την ενότητα Εισαγωγή στο scratch – εξοικείωση με τις εντολές της κατηγορίας «Όψεις» στο μάθημα ΤΠΕ Ε' Δημοτικού

Keywords: scratch, εντολές, Όψεις, υπόβαθρο, αλλαγή ενδυμασίας

Run time: 90'

Delivery Mode:

Resources:

Outline of Activities: Outline of Activities: Σκοπός είναι οι μαθητές να εξοικειωθούν με το περιβάλλον το scratch και τις εντολές της κατηγορίας «Όψεις». Να πειραματιστούν δημιουργικά με την εμφάνιση αντικειμένων και υπόβαθρου (εφαρμογή εντολών αλλαγής ενδυμασίας, χρώματος, μεγέθους και διαλόγου) και να δημιουργήσουν απλά σενάρια με μικρές αλληλουχίες εντολών, ορίζοντας τις ενέργειες που πρέπει να εκτελεστούν για να επιτευχθούν επιθυμητά γεγονότα.

Οι δραστηριότητες εμφανίζονται και υλοποιούνται από τα παιδιά σταδιακά με τη μορφή λίστας εργασιών. Στην αρχή της 2ης διδακτικής ώρας, μέσω των αποτελεσμάτων ενός κουίζ αξιολόγησης, οι μαθητές οδηγούνται είτε απευθείας στις δραστηριότητες του επόμενου φύλλου εργασίας είτε σε επανάληψη κάποιων βασικών σημείων του προηγούμενου μαθήματος πριν προχωρήσουν. Όσοι μαθητές ολοκληρώνουν όλες τις υποχρεωτικές εργασίες και έχουν ακόμα χρόνο, μπορούν να υλοποιήσουν και κάποιες προαιρετικές (ελαφρώς πιο δύσκολες εργασίες) που έχουν συμπεριληφθεί στο τέλος της λίστας.

Author view:

Audience: Elementary
Subjects: Computer sciences
Language: Greek
LAMS Version: 4.8
License: Attribution-Noncommercial-ShareAlike
Support Files: No files
Sharing with: Everyone in Public
Status: Active
Average Rating: 5.0 stars (5). Based on 1 reviews.
Number of downloads: 3 times
Number of previews: 0 times
Authored By:   ΑΝΘΗ ΜΑΛΛΙΩΡΗ
Date: 14 December 2025 12:50 PM
User Comments on Εισαγωγή στο Scratch – εξοικείωση με τις εντολές της κατηγορίας «Όψεις» sequence

    Πολύ ωραία ακολουθία

    Εξαιρετική ακολουθία Ανθή! Ευχαριστούμε!
    Christina Nikolaou on December 14, 2025 02:54 PM (view details)