Sequence: "ΤΣΕΧΩΦ: Aυτός ο πασίγνωστος- άγνωστος" (Chekhov, ANTON Tsehof)

Sequence Information
Sequence: "ΤΣΕΧΩΦ: Aυτός ο πασίγνωστος- άγνωστος" (Chekhov, ANTON Tsehof)
Description:
Σκοπός της ακολουθίας είναι η γνωριμία των μαθητών με τον διηγηματογράφο και θεατρικό συγγραφέα Άντον Τσέχωφ, την ζωή και το έργο του παίρνοντας ως αφορμή το διήγημα «Έργο Τέχνης» που ανθολογείται στο σχολικό εγχειρίδιο «Νεότερη Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία» της Β Λυκείου
The aim of the TSEHOF sequence is the students familiarization with writer Anton Tsehof, his life and his work. The key of students awareness is the short story "Work of Art" which is included in school curriculun  of the subject "European Literature"

Keywords: Tsehof,

Subject: European Literarure

Audience:Students of 17 years old

Run time:3 months

Delivery Mode: Distance education, Blended learning

Resources:

Outline of Activities:
H ακολουθία "Τσέχωφ: αυτός ο πασίγνωστος-άγνωστος" εκπονείται από τους μαθητές εκτός σχολικής τάξης και συμπληρωματικά με το μάθημα επιλογής "Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία" της Β Λυκείου. Κατά την εκπόνηση της ακολουθίας δίνεται η δυνατότητα πληροφόρησης και αναζήτησης της νέας γνώσης μέσω Διαδικτύου και παρέχονται ευκαιρίες ομαδοσυνεργατικότητας των μαθητών. Η συνεργασία  με την ανταλλαγή απόψεων είναι από τα κύρια σημεία του σχεδιασμού του διαδικτυακού μαθήματος καθώς και η ευκαιρία ανάληψης πρωτοβουλιών με την δυνατότητα παροχής νέων θεμάτων για συζήτηση τα οποία προκύπτουν από την επαφή τους με τη νέα γνώση.  Θεωρήθηκε απαραίτητο να υφίσταται φάση αξιολόγησης των μαθητών προκειμένου να διαπιστώνεται αφενός το είδος των γνώσεων που αποκτούν για τη ζωή και το έργο του Τσέχωφ και αφετέρου να δίνεται το έναυσμα αναστοχασμού και αυτοαξιολόγησης.
Στην ακολουθία διακρίνουμε τέσσερις φάσεις : ΓΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, ΑΝΑΛΥΣΗ, ΣΥΝΘΕΣΗ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
Η μαθησιακή αποτελεσματικότητα της ακολουθίας στην επίδοση και απόδοση των μαθητών και η επίτευξη των στόχων του ψηφιακού μαθήματος  αξιολογούνται  μέσω της συμμετοχής των μαθητών στις συζητήσεις, της εκπόνησης πολλαπλών δραστηριοτήτων, των απαντήσεων στα ερωτηματολόγια διαμορφωτικής αξιολόγησης και της τελικής εργασίας.

Author view:

Audience: High school
Subjects: Literature
Language: Greek
LAMS Version: 2.3.5.
License: Attribution-Noncommercial-ShareAlike
Support Files: No files
Sharing with: Everyone in Public
Status: Active
Average Rating: 5.0 stars (4.81). Based on 11 reviews.
Number of downloads: 20 times
Number of previews: 98 times
Authored By:   Elpiniki Konteli
Date: 02 March 2013 04:41 AM
User Comments on "ΤΣΕΧΩΦ: Aυτός ο πασίγνωστος- άγνωστος" (Chekhov, ANTON Tsehof) sequence

  Σχόλιο

  Εξαιρετική προσέγγιση του έργου και του βίου του συγγραφέα. Πολυπρισματική. Προσαρμοσμένη στις νέες απαιτήσεις του Λυκείου. Εξαιρετικό το εναρκτήριο βίντεο. Εναλλαγή εργασιών αξιολόγησης. Σαφώς 5!!!
  Αναγκαία στο πλαίσιο της βελτίωσης θεωρώ τις σχετικές προσθήκες πόρων ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση σε αρχεία ή ιστοσελίδες με τα έργα / αποσπάσματα που προτείνεται να μελετήσουν για να απαντήσουν στις ασκήσεις αξιολόγησης ή να συμμετέχουν στο φόρουμ.
  Irene Konstantina Koufou on March 03, 2013 07:24 AM (view details)

  Πολύ καλός σχεδιαμός!

  Ο σχεδιασμός της ακολουθίας προσφέρει δυνατότητες αξιοποίησης και σε άλλα φιλολογικά μαθήματα.  Το σκέφτομαι και για την ιστορία!!!
  Pelagia Dimitriadi on March 03, 2013 02:25 PM (view details)

  ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ και καινοτομίας 2013 (http://excellence.sch.gr)

  Η εκπαιδευτική παρέμβαση με τίτλο:
  ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΚΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ LAMS ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΣΈΧΩΦ: ΑΥΤΌΣ Ο ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ - ΑΓΝΩΣΤΟΣ
  βραβεύθηκε στο Θεσμός αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και
  Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 2013.
  θερμά συγχαρhτήρια στους δημιουργούς και διδάσκοντες του 5ου ΓΕΛ.

  The educational intervention "Eploitation of blended Learning with LAMS in Lyceum. Tsechof: this well known Unknown person" has beeb participated 9and win)in excellence in education Awards.

  Congratulations to creators and teachers of the 5th Lyceum School of Thessaloniki, Greece!

  Eleni Rossiou on July 30, 2013 07:14 AM (view details)

  Σχόλιο

  Πολύ ευρηματική ακολουθία. Εξαιρετική δουλειά
  Linda Alexopoulou on March 24, 2016 05:04 AM (view details)

  Πολύ ωραία προσέγγιση (με τόνο διαθεματικότητας)

  Εξαιρετική πραγματικά δουλειά.Σε αναγκάζει να την δεις μέχρι το τέλος αφού την ξεκινήσεις.Θα έβαζα και κάποιο στοιχείο από το street view για να γίνει πιο ρεαλιστική η προσέγγιση στον τόπο που γεννήθηκε.
  ADREAS CHARALAMBUS on March 25, 2016 11:36 AM (view details)

  ΣΧΟΛΙΟ

  Εξαιρετική ακολουθία και τέλεια δομημένες ασκήσεις. Τα μόνα που θα πρότεινα είναι διαφοροποιημένη διδασκαλία σε ομάδες και στους προτεινόμενους τίτλους έργων να υπήρχαν υπερσυνδέσεις για να μπορεί ο μαθητής ηλεκτρονικά να διαβάζει τα κείμενα. Πάντως πραγματικά εξαιρετική δουλειά.

  Ευχαριστίες

  Ευχαριστώ για τις θετικές σας κριτικές. Θα ήθελα και εγώ τα διηγήματα on line αλλά δεν διατίθενται ηλεκτρονικά λόγω πνευματικών δικαιωμάτων. Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από τότε που δημιούργησα την ακολουθία και το μόνο που θυμάμαι είναι οι απίστευτες ώρες δουλειάς. Όταν με το καλό τελειώσω το μεταπτυχιακό μου, θα το ξαναπροσπαθήσω.
  Elpiniki Konteli on March 26, 2016 10:59 AM (view details)

  Σχόλιο στην ακολουθία μαθήματος: " Τσέχωφ: Αυτός ο πασίγνωστος άγνωστος"

  Εξαιρετική εργασία! Εύληπτες και πολύ ενδιαφέρουσες οι ακολουθίες δραστηριοτήτων!Πολύπλευρη τόσο η ανατροφοδότηση όσο και η αξιολόγηση! Μπράβο!
  Maria Kouta on March 27, 2016 07:00 AM (view details)